8.8.09

Marjakivaa


Villivadelma <3

Tänäksänä vadelmat antaa mieletöntä satoa ja jopa villipuskista saa kerättyä rasiakaupalla vattua jos tahtoo. Ihanaa <3 Sain myös metsämansikasta hyvää satoa mutta niiden satokausi on nyt jo ohi. Mutta se sadon Määrä mikä niistä täällä (hesa, käpylä) tulee on ihan uskomaton! Siis.. no.. kuva selittää kaiken.



Ja tuossa on vasta yhden reissun saalis mitä itsekseni keräsin. Murun kanssa kerättiin sitten vielä ihan vähän lisää mansikkaa ja kaksi rasiaa vattua seuraavana päivänä. Kallioalueiden vadelmat kypsyi niin paljon muita ennen että ehtivät mansikoiden kanssa samaan aikaan. Nyt sais varjopaikoista vielä lisää vattua jos jaksaisi kerätä. En oo vaan niin varma tän alueen puhtaudesta saasteiden kannalta, etten tiedä viitsiikö niitä ihan mielinmäärin... mutta ohan siinä siirtolapuutarhakin ihan vieressä eikä niistäkään kukaan oo valittanut. Mustikkaakin tekisi mieli kerätä vielä lisää mutta se on niin rankkaa ja hidasta puuhaa x.X

Vala tykkää kanssa vadelmasta :D Siellä se lenkeillä vattupuskien läpi aina laiduntaa vattuja niin kuin mekin :D



Jos asuisin edes vähän kauempana isoilta teiltä, niin keräisin myös vadelman lehtiä talteen koko vuoden tarpeiksi. Niistä saa erinomaista teetä menkkakipujen lievennykseen ja muutenkin ne helpottaa teemuodossa oloa mukavasti jos on vähän turhan ankeat fiilikset. Villivihanneksia pitäisikin nyt kerätä paljon ja kuivata talven varalle, mutta täältä en vaan viitsi. En koe tätä ympäristöä riittävän puhtaaksi minkään lehtivihreän keräämiseen. Ehkä joskus tulevaisuudessa olisi oma puutarha vähän syjemmässä <3 *insert hard core dreaming action here* Ja paljon puhasta metsää.

No comments:

Post a Comment