19.3.10

GMO Tärkkelysperuna

Ei voi muuta sanoa kun on se nyt perkele ja minä muutan viittä vaille Saksaan jos tää Suomen perseenreikäily ei saa jotain stoppia X(

http://www.gmovapaa.fi/ajankohtaista/kotimaan-uutiset/

"Euroopan komissio on hyväksynyt muuntogeenisen Amflora-tärkkelysperunan myynnin ja viljelyn. Amflora sisältää antibioottiresistenssigeenin, joiden käyttöä ei pitänyt enää hyväksyä uusissa geenimuunnelluissa lajikkeissa. Antibioottiresistenssigeeni leviää ravintoverkoissa mikrobiaineksen mukana.

Muuntogeenien leviäminen on yllättänyt monissa maissa niin tutkijat ja virkamiehetkin. Jopa koeviljelmille tarkoitettuja kasveja on levinnyt ruokaketjuun. Vaikka peruna ei ole helpoimmin leviäviä kasveja, sekin voi joidenkin tutkimuksien mukaan levitä myös siitepölyn avulla, jolloin leviämisetäisyydet ovat huomattavasti pidempiä kuin 18 metriä, joka on Suomen hallituksen lakiesityksessä muuntogeenisestä kasvintuotannosta. Lakiesitys on tällä hetkellä valiokuntien käsittelyssä."

Kuinka helvetin vaikeaa on tajuta että se villi geeni leviää myös luontoon ja kun se on johonkin pirun voikukkaan mennyt niin sen jälkeen ei koko maailmassa ole enää sentin senttiä puhdasta luontoa. Voikukkahan on siis afrikasta kotoisin. Sitä sietäisi itse kunkin päättäjän vähän kelata. Joku ****n 18 metriä! Ja miksi ihmeessä peruna? meillä on ihan riittävästi perunaa ja meidän perunat ei pelasta muiden mantereiden lapsia nälkäkuolemalta. X( Eikä GMO pelasta kyllä miltään muutenkaan... paitti ehkä sillä että heikommat kuolee syöpään ja näin ollen on vähemmän niitä nälkää näkeviä sitten taas.

...18 metriä. Laittaako ne sinne kylttejä pellonpientareelle että rikkakasvit ei saa tulla tän alueen sisälle kasvamaan ja levittämään GMO:ta luontoon? VAI MYRKYTTÄÄKÖ ne sen koko alueen niin tehokkaasti ettei siinä kasva enää mikänä seuraavaan kymmeneen vuoteen?

No comments:

Post a Comment