1.10.09

Politiikkaa politiikkaa...

Johan on lööppejä taas uutiset täynnä siitä että kuka poliitikko valehtelee ja missäkin asiassa. Ihan kun se nyt olisi joku uutinen, että suomen politiikka on täynnä korruptoituneita ja ahneita pikku pas... kröhöm.

Sitä vaan ihmettelen, että miksei jo säädetä ihan toisenlaista systeemiä kun tämä nykyinen muoto vie vaan turhanpäiten rahaa (näin kansalaisen kuvakulmasta). Puolet kansanedustajapaikoista surutta pois ja poliitikoille koulutus ja pääsykokeet siinä missä muihinkin duuneihin ja ihan tavalliset vähän keskivertoa korkeammat palkat kun kerta julkisuusduunista on kyse. Mitään vaalirahoituksia sun muita rahanpesukonsteja rehellinen hallitus mihinkään oikeasti tarvitse... paitsi siihen rahanpesuun. Hienot itsensämyyntisivustot voi netissä tehdä vaikka työttömänä taskunpohjarahoilla nykypäivänä ja ekologisista syistä järjettömät rivit kadunvarsijulisteita olisi hyvä muutenkin joko vaihtaa digitaalisiin mainoksiin tai jättää se katu saastuttamatta niillä pärstänkuvilla jo alkuunsa.

Olisipa helppo valkkailla ketä äänestää kun voisi vertailla koetuloksia ja jonkinlaista biografiaa. Tulisi äänestettyä älykkäämmin. Nykyään tunne äänestämisestä on vähän sama kuin menisi nukketeatteriin valkkaamaan kivoimman näköisen nuken. Yhtä tyhjän kanssa koko touhu, paitti rahanahneille pikku pas...

Ja kansalaisille jokavuotinen oikeus myös äänestää ääliöt POIS sieltä politiikasta!

1 comment: